Valdres Energi Entreprenør, logo
Solcellepanel på hustak

Aktuelt

Aktuelt
Valdres Energi og EnergiPluss inngår samarbeid om solenergi

Valdres Energi og EnergiPluss inngår samarbeid om solenergi

Valdres Energi og EnergiPluss AS inngår samarbeid om å tilby solcelleanlegg i Valdresregionen.

– Vi har funnet en solid partner for å tilby solcelleanlegg i vår region og bidra til grønn omstilling og lavere strømkostnader for kundene våre.

Enkelt valg

Valget av EnergiPluss AS som samarbeidspartner innen solenergi er helt riktig for oss. De har mye erfaring i tilsvarende markeder, bred fagkunnskap og er innovative innen sitt fagområde. Dessuten vil det skape lokale arbeidsplasser i Valdres Energi Entreprenør som skal bygge og drifte anleggene, forteller konsernsjef Bjørg Brestad i Valdres Energi.

Samarbeidet gir vekst

Energi Pluss AS er tilknyttet selskap til Nord-Østerdal Kraftlag SA på Tynset, og har vokst til et av Norges ledende selskap innen solenergi siden starten i 2016.

De prosjekterer, leverer og drifter solcelleanlegg på alt fra boliger, næringsbygg, landbruksbygg til store offentlig bygninger. I tillegg tilbyr de off-grid-systemer til hytter eller bygninger som ikke er koblet til strømnett.

- Vi kjenner EnergiPluss AS gjennom Kraftriket. De er allerede leverandør av solcelleanlegg til Kraftrikets kunder og har over lang tid vist at de er dyktige innen sitt fagfelt, sier Brestad.

– Samarbeidet med Valdres Energi blir spennende og noe vi ser fram til. Sammen med dem skal vi videreutvikle kompetansen innen solenergi og etablere enda flere arbeidsplasser våre distrikter. Solenergi er fortsatt i en tidlig fase og vil vokse mye de neste årene, sier Ivar Müller Often, administrerende direktør i Nord-Østerdal Kraftlag SA.

– Kraftriket har ønske om å tilby en bærekraftig pakke med solanlegg til energikundene våre, og gjøre det gjennom samarbeidspartnere, sier Anders Kvamme, styreleder i Kraftriket.

– Vi vil gi et godt tilbud til kunder som er interessert i solanlegg, både privatpersoner og bedrifter som ser mulighetene innen solenergi. Vi håper også at partnerskapet gjør at solkunder i Valdres Energi og Energi Pluss blir strømkunder hos oss, sier Kvamme.

Strategisk valg

- Vi i Valdres Energi ønsker å tilrettelegge for fornybare energikilder, og være pådriver i den grønne omstillingen i regionen. Solenergi er et naturlig strategivalg for oss, sier Bjørg Brestad.

– EnergiPluss AS har vist at de kan fagområdet og de har bygget svært mange anlegg i Østerdalen og Mjøsområdet, områder som er like våre med tanke på produksjonspotensialet og type infrastruktur, legger hun til.

– Lokalt skal Valdres Energi Entreprenør stå for installasjon og vedlikehold av solcelleanleggene. De kjenner allerede området godt og er i gang med å tilegne seg nødvendig kompetanse.

- Kundene som velger solcelleanlegg fra Valdres Energi og EnergiPluss skal være trygge på å få anlegg med høy kvalitet og en framtidsrettet løsning. Kundene våre får en merverdi gjennom all kunnskap og erfaring som ligger i disse selskapene, avslutter Brestad.

Les mer om EnergiPluss på energipluss.com.

Eventuelle spørsmål rettes til:
Ørjan Gran, Faglig ansvarlig i Valdres Energi Entreprenør
995 03 985 / orjan.gran@valdresenergi.no  eller

Kjetil Seigen, Prosjektkoordinator i Valdres Energi Entreprenør
905 92 391 / kjetil.seigen@valdresenergi.no

Dato
15/02-2023
Publisert av
Kjetil Seigen
cross